Villmarksterapi - vi tar folk med ut i skgeon

(Du må akseptere Markedsførings-cookies for å se prosjektvideoen)

Villmarksterapi - vi tar folk med ut i skgeon

Vi tar ungdom og voksne vekk fra skjerm og ut i skogen,for å hjelpe de å mestre utfordringene sine.Hjelp oss så flere oppdager Norsk Mestring!

Et prosjekt av Norsk Mestring AS, publisert 09.06.2017. Norsk Mestring AS sin nettside. Prosjektet tilhører kategorien Skaperglede.
Innsamlet kr 13 095
21 %
Målbeløp kr 60 000
Speedometer Fleksibelt målbeløp
Givere 51
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 30.09.2017.

Norsk Mestring - Vi brenner for å hjelpe ungdom og voksne som sliter med å mestre livet sitt.

Norsk Mestring har et  tilbud hvor vi bruker naturen som arena for mestring. Vi tar ungdommen ut i Femundsmarka langt fra miljøet der problemene oppstod! 

Vi er spesialister i vårt felt og siden den spede oppstart i 2008 har vi 25 langturer med små grupper bak oss! Det er ingen krav til friluftserfaring fra før! 

Vår forrige kampanje nådde ut til 133 000 personer,ble delt 309 ganger og bidra til å fullfinansiere prgorammet til en gutt på 21 som hadde stor glede av tilbudet. Hans historie skal dere få lese senere! 


Noe må gjøres - og vi gjør det

Ønsker du å hjelpe oss? Ønsker dere nye metoder som kommer fra de som kjenner på utfordringene? 

Ønsker du å gi flere ungdommer bedre verktøy for å mestre utfordringene sine?

Vi har mange gode referanser fra fornyøde foreldre og deltagere! 


Vi lar oss ikke stoppe av tungrodd byråkrati og uvinnelige anbud fordi dette vil folket ha selv! Derfor er det og foreldre som finansierer oppholdene hos oss. Det vil vi ha slutt på og vi trenger hjelp på veien! 


Du kan hjelpe på to måter

1. Spre ordet om Norsk Mestring så flere får høre om oss. Del denne kampanjen i sosiale media, og skriv gjerne hvorfor du ønsker at flere hører om oss. Tips det offentlige om oss og la oss bli vurdert! 

2. Støtt oss økonomisk, så flere kan få muligheten til å delta. Det koster litt å delta på våre turer, ikke alle har råd. Pengene som samles inn, går til å redusere oppholdsbetaling for en eller flere deltagere.Vi jobber for at flere ungdommer skal mestre hverdagen - et leirbål i gangen.


Vi drar kontinuerlig ut på turer med mennesker som trenger hjelp så følg oss  på blogg facebook, Snapchat og instagram! vi kommer med oppdateringer underveis!Utfordringer som

  RUS - FAMILEPROBLEMER - ANGST- DEPRESJON - SKOLEVEGRING - SPISEFORSTYRRELSER - 

 SOSIAL ISOLASJON - INTERNETT OG DATASPILLAVHENGIGHET 

rammer flere unge så alvorlig at hverdagen blir uhåndterlig.  Aldri har presset og forventningene vært større. Aldri har vi hatt det bedre materialistisk eller hatt flere muligheter. Forventningen til å lykkes i livet er stor. Frykten for å mislykkes er for mange enda større. Den kan bli totalt hemmende. Dessverre fører dette til at alt for mange velger destruktive rømningsveier fra hverdagens krav.

Å være ute i naturen, borte fra hverdagens stress og digitale verden, gir unike rammer for helsebringende aktiviteter og terapi. Vi har veldig gode referanser fra deltagere som har fått endret livet sitt og vi ønsker å ønsker at flere får sjansen til å høre om oss!


flere trenger din hjelp!

Vi har god kontakt med det offentlige helsevesenet, men dessverre ikke økonomisk støtte. Mange av de som ønsker å delta, har rett og slett ikke råd.

Vi  trenger økonomisk støtte for å gjennomføre en behandling eller hjelp til at det offentlige bruker oss og du kan hjelpe oss! 


Hver behandlingsplass  inkluderer:

  • forarbeid/motivering, 
  • utstyr, 
  • mat for 10-20 dager tur 
  • oppfølging i 6 måneder etter turen med kvalifisert personell! 

Alle våre program er under faglig oppsyn av en offentlig autorisert psykolog, som sørger for at vår praksis er i tråd med forsking og de nyeste anbefalinger for å drive terapeutiske program. 

Ideen og programmet hadde ikke overlevd uten alle som heier på oss og som er med som personale på turene. Vi takker alle som har bidratt!  Dere vet hvem dere er!

Historier fra foreldre til deltagere kan du lese her.

Tusen takk for støtten!

 

Mer om oss og villmarksterapi!


Villmarksterapi

Vår Villmarksterapi er utviklet (uten nevneverdig offentlig økonomisk støtte) basert på kunnskap og inspirasjon fra lignende terapiprogram i USA og Canada. Vi har vår egen metode som i tilegg til klinsik psykologi, bruker naturens kraft og samisk visdom og naturkunnskap! 

Vi erfarer at effektiv terapi handler om tilstrekkelig mengde og intensitet, at institusjonalisering og medisinering i mange tilfeller kan virke mot sin hensikt.

Vi jobber tverrfaglig med spesielt egnede og kvalifiserte fagpersoner. Terapien er tredelt og består av en individuell forberedelses, 10-20 dagers tur/opphold i Femundsmarka, og 6 mnd. oppfølging i etterkant.  På turen får ungdommen oppleve mestring, samtaleterapi, og får tilpassede utfordringer. Det jobbes målrettet med prosesser som gjør dem rustet til å mestre livet sitt videre.

Norsk Mestring

Siden 2008 har Norsk Mestring gjennomført 25 villmarksterapiprogram i Femundsmarka Nasjonalpark.Vi er de i Norge med lengst erfaring i å lede og å gjennomføre denne type terapi for unge med svært varierte problemstillinger og diagnoser.

De fleste under 18 har slitt med skolevegring, spillavhengighet, psykiske vansker og familieproblemer knyttet til dette. Mange har så høyt fravær at de står uten karaktergrunnlag etter ungdomsskolen. Noen har ikke vært på skolen på to år. Ale har prøvd annen behandling. 

Ifølge en foreldreundersøkelse har 81 %  av de som har vært igjennom opplevd stor bedring i sin psykiske helse og alle er tilbake på skole 100 % eller delvis

19 % har fortsatt utfordringer. Alle opplever å ha fått hjelp. Dette er resultater som få andre kan vise til. Spør oss gjerne om referanser!

Vi driver med innovasjon og nyskapning innen psykisk helsevern gjennom vårt Villmarksterapi-program. 


Mange får ikke den hjelpen de trenger.

I Norge har vi et offentlig psykisk helsetilbud. Mange får likevel ikke den hjelpen de trenger. Norsk Mestring ønsker at villmarksterapi skal bli tilgjengelig for enda fler. Vi ønsker å spre ordet og skape mer oppmerksomhet rundt terapiformen, rett og slett fordi den hjelper mange!Hvem er vi?  


Andreas Nordstrand
Fagansvarlig psykolog.
Andreas har vært med siden 2010 og er den som har det faglige ansvaret, utreder ungdommen  og veileder resten, så hver enkelt ungdom får best mulig oppfølging underveis. Andreas har et brennende engasjement for at Villmarksterapi skal bli en del av behandlings Norge.Espen Holmgren
Daglig leder
Espen er gründeren av Norsk Mestring, og opphavsmannen av begrepet villmarksterapi. Han har bakgrunn fra forsvaret og har jobbet med metoden og hjulpet mennesker i alle aldre siden oppstart i 2008. Espen «gjør alt», han er med på alle turene, deltar i oppfølging av deltagere og tar seg av administrasjon og utvikling av Villmarksterapi.Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

Du må være innlogget for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

Øremerket støtte til en ungdom på tur

Bidra.no - Øremerket støtte til en ungdom på tur

Du kan øremerke et beløp til en ungdom som ikke kan betale alt selv. Vi vil fordele summen til de som trenger det mest. Det vil komme hilsener fra ungdommene som får støtte fra denne potten på bloggen vår, så du får muligheten til å se hvilken virkning din hjelp gir! Vi vil også gi deg en stor takk i vår blogg, og dersom du er en bedrift også gi deg synlighet som sponsor!

1 person har bidratt Begrenset antall: 999 igjen kr 100
Estimert leveranse 12.05.2017