Bidra.no - Voksenenga - Nytt vanningsanlegg til nærmiljøhagen

Voksenenga - Nytt vanningsanlegg til nærmiljøhagen

Bidra til oppgradering av nærmiljøhagens vanningsanlegg.

Et prosjekt av Voksenenga nærmiljøhage, publisert 07.12.2018. Prosjektet tilhører kategorien Giverglede.
Innsamlet kr 8 400
18 %
Målbeløp kr 45 000
Speedometer Fleksibelt målbeløp
Givere 27
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 31.12.2018.

Innsamlingsformål

Vanningsanlegget på Voksenenga har stort behov for oppgradering. Dagens løsning fungerer dårlig, fordi anlegget er ikke dimensjonert i forhold til arealet og behovet. I dag bruker foreningen og frivillige mye tid og ressurser på manuell vanning av dyrkingsarealene. Et robust og effektivt vanningsanlegg er spesielt nødvendig i varme tørkeperioder hvor avlingene sårbare. På Voksenenga bruker vi grønnsaksavlingen til lærererike og sosiale matlagingsaktiviteter  for små og store i nærmiljøet og er derfor avhengige av effektiv og stabil vanning gjennom sesongen.


Pengene går til

Vannledninger, koblinger, kraner og spredere m.m. som dekker hele hageanlegget, samt rørleggerarbeid. Vanningsanlegget vil være klart til sesongåpning våren 2019.


Om Voksenenga nærmiljøhage

Voksenenga nærmiljøhage er en ny grønn og inkluderende møteplass i Bydel Vestre Aker (Oslo) med økologisk hagebruk og matglede i fokus. 

På et 8 mål tidligere ubrukt ugressjorde samles barnehagebarn, skoleelever, seniorer, barnefamilier, frivillige og dyrkingsentusiaster fra over 20 nasjoner til dyrking av grønnsaker, urter, blomster, frukt og bær i dyrkingssesongen. 

Foreningen Voksenenga nærmiljøhage benytter urbant landbruk som verktøy for arbeid knyttet opp mot folkehelse og inkludering, og er en verdifull arena for det lokale tjeneste- og aktivitetstilbudet i Vestre Aker. Nærmiljøhagen genererer mye frivillig arbeid og har et godt miljø for frivillighet og generasjonstreff på tvers av alder, kulturell-, sosial- og økonomisk bakgrunn. 

Foreningen arrangerer skolehagekurs for barne- og ungdomsskolelever, gratis fritids- og sommerferietilbud for barn, sommerjobb for ungdom, familieklubb med matlaging, kurs og mange spennende arrangementer med fokus på natur, mat og miljø for beboere i nærmiljøet.

I sommerhalvåret myldrer det av liv i hagen! I felleshagen dyrker skoleelever, andelshavere og frivillige over 40 ulike sorter spiselige vekster og i hagens 60 parseller former barnehager og hageglade sitt eget lille grønne univers. På tunet samles store og små til matlaging på utekjøkkenet og fellesmåltid på langbord i hagen, med utgangspunkt i ureiste råvarer dyrket med hjertet etter økologiske prinsipper. Fra jord til bord!

Les mer om oss her: nettside              Felleshagen


              Hageklubb 


              Innhøsting


              Matglede


Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

Du må være innlogget for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

Pernille Helene Leivestad

Daglig leder Voksenenga

Voksenengas blomsterfrøblanding

Bidra.no - Voksenengas blomsterfrøblanding

En blanding av frø til bievennlige spiselige sommerblomster i hyggelig frøpose med takkehilsen.

4 personer har bidratt Begrenset antall: 46 igjen kr 250
Estimert leveranse 12.01.2019

Dyrkekurs for nybegynnere

Bidra.no - Dyrkekurs for nybegynnere

Helt grønn? Lyst på mer kunnskap og inspirasjon? Bli med på praktisk dyrkekurs med omvisning i nærmiljøhagen! Vi lærer om jord, gjødsel, såing og utplanting og snakker om dyrking av spiselige vekster etter økologiske prinsipper. Kurset arrangeres torsdag 9. mai kl 17-19. Julegave? Vi sender ut gavekort før jul på forespørsel til post@voksenenga.no

1 person har bidratt Begrenset antall: 19 igjen kr 750
Estimert leveranse 12.01.2019

Pizzabakekveld med omvisning i nærmiljøhagen

Bidra.no - Pizzabakekveld med omvisning i nærmiljøhagen

Velkommen til pizzabaking på byens beste utekjøkken! Vi baker pizza med råvarer fra hagen og spiser sammen på langbord på tunet. Hagevandring og dyrketips for interesserte. Kvelden arrangeres torsdag 20.juni kl 17-20 og er en fantastisk anledning til å oppleve nærmiljøhagen på sitt beste. Julegave? Vi sender ut gavekort før jul på forespørsel til post@voksenenga.no

Bli den første som velger denne belønningen Begrenset antall: 20 igjen kr 1 500
Estimert leveranse 12.01.2019