Xplor Games

(Du må akseptere Markedsførings-cookies for å se prosjektvideoen)

Xplor Games

Xplor Games lanserer et edukativt brettspill som utvikler smakssansene og vekker barns matlyst og interesse i frukt og grønt

Et prosjekt av La table ben guigui, publisert 11.09.2020. Prosjektet tilhører kategorien Flerkulturelt grunderskap. Prosjektet avsluttes 31.10.2020 00.00
Innsamlet kr 7 332
17 %
Målbeløp kr 42 000
Speedometer Fleksibelt målbeløp
Givere 18
Dager igjen

Som matlagingslærer, med bakgrunn fra kjemi, jobber Laurent mye med barn og ungdom. Han driver også sin egen catering-bedrift «La Table» i Oslo.

For Laurent er matlaging "avansert kjemi", og han elsker å prøve seg frem med mat. Han pleier å si til elevene sine: «Vær nysgjerrig, lek med nye smaker og Ikke vær redd for å utforske nye råvarer!»

Han har derfor utviklet XPLOR-brettspillet, som er en lærerik måte å hjelpe barn (og voksne!) til å utvikle smak, pirre nysgjerrigheten og spre matglede.

Når barna spiller XPLOR sammen med venner eller familie, senker de terskelen for å prøve nye matretter og å like flere råvarer. Spillet bidrar til at barna får et variert kosthold og et bredere repertoar av mat, noe de kan glede seg over hele livet.


Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

Du må være innlogget for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

150000 kr

4%


Belønninger

GetBusywithYourBusiness donasjon

Bidra.no - GetBusywithYourBusiness donasjon

Din donasjon går direkte til gjennomføring av programmet GetBusywithYourBusiness i 2020 og til å redusere egenandelen til deltakerne. Som donatør holder vi deg oppdatert om programmet og du vil føres opp på vår Hall of Fame på nettsiden vår (med mindre du ønsker å forbli anonym da :-)).
Hatten av for deg som støtter programmet direkte!

3 personer har bidratt Begrenset antall: 797 igjen kr 120 Estimert leveranse 12.10.2020

XPLOR kort

Bidra.no - XPLOR kort

Xplor kort til bruk for matlaging med barn
Hvor i verden kommer frukt, grønnsaker eller krydder opprinnelig fra? Hvilke råvarer er tilgjengelige og i sesong? Hva passer de ulike urtene til?
Få svar på alle disse spørsmål med Xplor food kortene som består av 54 kort med fakta og tips om de forskjellige grønnsakene og krydder opprinnelig fra «Den Nye Verden».
Med disse kortene får du en urte-og foodsparingsguide for å utforske nye smaker og nye kombinasjoner som kanskje høres kjemperare ut, men smaker supergodt!

2 personer har bidratt Begrenset antall: 398 igjen kr 129 Estimert leveranse 31.10.2020

XPLOR spillettermiddag

Bidra.no - XPLOR spillettermiddag

Bli med i en ca. 2 timers spilleettermiddag med XplorGames der deltakerne får rom til å «Xplor» nye råvarer og smaker og oppleve matglede i fellesskap.
Det serveres frukt , te og kaffe
Når vi har registrert bestillingen din, vil du motta en bekreftelse per e-post med forskjellige datoer du kan melde deg på (fredager eller lørdager).
Familiepakke for 2 voksne + barn fra 5 år og oppover
XPLOR spilleettermiddag finner sted sentralt i Oslo på KULT i Holtegata 29

2 personer har bidratt Begrenset antall: 498 igjen kr 270 Estimert leveranse 21.09.2020

XPLOR - Brettspill

Bidra.no - XPLOR - Brettspill

Xplor er et tverrfaglig pedagogisk spill som utvikler smakssansen ved å gi barna lyst til å spise (nye) frukt og grønnsaker samtidig som man lærer om geografi og historie.
Gjenopplev reisene til Eriksson, Columbus og andre store oppdagere på jakten etter nye frukter, grønnsaker og krydderarter fra den Nye Verden. Spillet avsluttes med en kollektiv smaksprøve (frukt og grønnaker følger ikke med på kjøpet).
Brettspillet er anbefalt for barn fra 5 år og oppover.

6 personer har bidratt Begrenset antall: 194 igjen kr 599 Estimert leveranse 11.10.2020